Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2011 Salı

Kuzey Afrika Cephesi Komutanları


Dosya:Rommel Small.jpg
DAK komutanı Tankçı Orgeneral Erwin Rommel (Ekim 1942'de Mareşallığa yükseltildi.)
 Erwin Rommel (Tam adı: Erwin Johannes Eugen Rommel, d. 15 Kasım 1891; Heidenheim an der Brenz, Stuttgart – ö. 14 Ekim 1944; Herrlingen (Ulm), II. Dünya Savaşı sırasında Almanya Afrika Kolordusu komutanlığını da yapmış olan sıradışı general. Kuzey Afrika'da İngiliz birliklerine karşı kazandığı başarılar nedeniyle "Çöl Tilkisi" (Wüstenfuchs),lakabıyla anıldı. Sadece askeri başarılarıyla değil rakiplerine karşı olan şövalyevari tutmuyla da hatırlanır.
Rommel, Ulm'a 50 km mesafedeki Heidenheim'da doğdu. On dört yaşındayken bir arkadaşıyla birlikte tam ölçekte bir planör yapmayı başardılar. Genç Erwin'in mühendis olma düşüncesine karşın 1910 yılında babasının ısrarıyla 124'üncü Württemberg Piyade Alayına subay adayı olarak katıldı ve kısa süre sonra da Danzig'teki Subay Hazırlama Okuluna gönderildi. Kasım 1911'de okuldan mezun olarak Ocak 1912'de Teğmenliğe atandı.


Dosya:Bernard Law Montgomery.jpg
Bernard Montgomery
Bernard Law Montgomery (Bernard Law Montgomery, 1st Viscount Montgomery of Alamein), II. Dünya Savaşı'nda görev yapan Britanyalı general (17 Kasım 1887 – 24 Mart 1976). Son rütbesi mareşal.
Kendi ordusundan neredeyse üç kez daha küçük olan Erwin Rommel'in Afrika kolordusunu ancak durdurabilmiştir. Afrika'dan sonra Normandiya Çıkarması'nda müttefik orduların komutasını üstlenmiştir.

Dosya:Bernard Law Montgomery 1942.jpg

 Monty" lakabıyla anılan Birleşik Krallık Kara Kuvvetleri 8. Ordu komutanı General Bernard Montgomery, II. El Alameyn Muharebesi sırasında M3 Grant tankının top kulesinde (Kuzey Afrika, Kasım 1942). Arkasında dürbünle etrafını izleyen yaveri 1945'te çatışmada öldü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder